30 april 2017
12:00

IFK Lidingö FK 4

Referat: Stureby SK blå - IFK Lidingö FK 4

Säsongspremiär i F-05-svår 9-manna när IFK Lidingö kom på besök till ett riktigt vårsoligt Sturebyskolans BP. Prestationsfokus för dagen var inriktat helt och hållet på anfallsspel, där målet var att ta med sig det höga tempot från killmatcherna och spela ett snabbt passningsspel med mycket rörelse och platsbyten.

Redan från start fick vi också se ett Sturpen-gäng som gång på gång hittade ytor bakom motståndarnas backlinje. Vi snabba passningar och mycket fint djupledsspel skapades målchanser på löpande band. 3-0 efter tjugo minuters spel kunde med lite bättre effektivitet varit det dubbla, men vi var ändå mycket nöjda med sättet vi spelade på. Strax innan paus fick Lidingö en straff när en boll oturligt studsat upp på handen. Denna förvaltades snyggt och säkert och siffrorna i paus var därmed 3-1.

I andra halvlek blev spelövertaget nästan ännu mer påtagligt i och med att motståndarna tröttnade. Tappert kämpande i kombination med många fina räddningar och att vi fortsatt behöver öka effektiviteten framför mål gjorde att segersiffrorna ändå stannade vid 7-1.

Vi tar med oss stor glädje över härlig rörelse och många fina spelkonbinationer. Vi tar också med oss att vi ser förbättringar på områden där vi har stor utvecklingspotential. Idag gjorde vi tex ett fantastiskt fint hörnmål och satte också dit en retur!

Sammanfattningsvis har helgen givit precis det vi önskar ur ett utvecklingsperspektiv: Först en rejält svår och tuff utmaning på lördagen i P-05-svår och sedan en match i F-05-svår dagen efter där vi verkligen får äga matchen och visa vad vi kan.

Slutligen en liten tanke kring det här med offside. Vi premierar just nu att tjejerna verkligen tar löpningarna och vill ha bollen i djupled. Om de då ibland är lite ivriga och springer offside så är det inte hela världen. Vi kommer under säsongen att jobba med rörelsemönster för att undvika att gå i offsidefällor och är helt säkra att detta sitter till hösten då 9-manna blir huvudfokus. Tills dess vill vi undvika att tjejerna blir hämmade och funderar för mycket och därför vill vi att ledare och föräldrar hjälps åt med att påminna varandra om att inte ropa instruktioner kring detta.